Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

Steeds meer bedrijven houden zich bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Dat betekent dat zij rekening houden met de effecten van hun bedrijfsvoering op mens, milieu en maatschappij. Ook Vinkmobiliteit stimuleert MVO.

MVO is een mooi onderwerp om over te praten maar veel mooier om samen aan te werken. Wij proberen op alle fronten verantwoord bezig te zijn, door gewoontes te veranderen en bewustwording met verantwoord ondernemen te stimuleren. Met veel plezier steunen we regionale activiteiten zoals de "Buurtcamping" en kerstpakketten voor minder bedeelde. Maar ook kopen wij bij kleine ondernemers in de Zaanstreek (#shoplocal). 

Ook als klein bedrijf willen wij sociaal en duurzaam ondernemen het zogenaamde Social Return on Investment (SROI)’ . En concreet een invulling te geven en mensen die niet zo makkelijk een baan krijgen, aan een passende werkplek te helpen. 

 

 

Milieu

Ook hebben wij al veel maatregelen genomen om het milieu te sparen. Er is overal led verlichting gemonteerd. Het afval wordt gescheiden ingezameld, gebruikte banden worden opgehaald voor recycling en ook de afgewerkte oliën worden afgevoerd naar een recycling bedrijf. Tevens worden er regelmatig gebruikte onderdelen gemonteerd. Met als voordeel voor onze klanten een lagere prijs en een lagere milieubelasting door hergebruik.

Wij adviseren onze klanten over duurzame mobiliteitsoplossingen!

Onze bijdrage:

Door sponsoring, investeringen en ondersteuning proberen wij een steentje bij te dragen aan onze maatschappij.

 

Social Impact Maker

Door het creëren van sociale initiatieven ontstaan er banen en een nieuwe kansen voor achtergestelde mensen in onze maatschappij.

Een project wat wij steunen is koffiebranderij zuiverekoffie

Zuivere Koffie biedt gemotiveerde (ex-) gedetineerden een tweede kans door het leren van een ambacht. Zuivere Koffie is de enige biologische koffie ter wereld gebrand in de bajes.

Bestel de produkten van Zuivere Koffie!   

 

Social Impact Maker

Stichting Present

Present maakt het mogelijk dat steeds meer mensen omkijken naar elkaar. Samen opkomen voor mensen die wel wat hulp kunnen gebruiken.

Stichting Present

Kledingbank Zaanstreek

Stichting Kledingbank Zaanstad geeft herbruikbare kleding en schoeisel aan mensen die het hard nodig hebben, maar het zelf niet (meer) kunnen betalen.

Stichting Kledingbank zaansteek

Stichting Opkikker

Opkikker verzorgt zo’n tweeduizend keer per jaar een Opkikkerdag voor gezinnen met een langdurig ziek kind.

stichting Opkikker

Natuurmonumenten

Natuurmonumenten is een vereniging die midden in de maatschappij staat en beschermt de natuur overal in Nederland.

 

Natuurmonumenten

 

 

Mobiliteitsoplossingen

Bij Vinkmobiliteit zijn we ook bezig met de toekomst van mobiliteit. We kunnen onze klanten informeren over duurzame mobiliteitsoplossingen. Er is bij ons bedrijf dan ook een laadpaal voor elektrische auto’s en zelf hebben we een elektrische auto in ons wagenpark. Voor onze klanten in de directe regio staan er ook twee leenfietsen ter beschikking. Verder leveren wij nog elektrische voertuigen voor schone en duurzame stadsmobiliteit.

De mobiliteit in de wereld  gaat de komende jaren sterk veranderen, een transitie naar slimme & duurzame mobiliteit en logistiek.

Om u ook in de toekomst van dienst te zijn leveren wij 100% elektrische stadsmobiliteit. Dit is van een elektrische step tot en met een elektrische bedrijfswagen.